1965. január 12. (Hitler, 108. aforizma, betegség)

Nyomtatóbarát változat

Az Anya

Agendája

 

(Egy régi, 1953. november 25.-i játszótéri beszéddel kapcsolatosan, amiben Anya arról a lényről beszélt, ami birtokolta és "vezette" Hitlert: Hitler kapcsolatban volt egy lénnyel, amit Ő Supreme-nek (legfelsőbbnek) gondolt: ez a lény eljött, tanácsot adott és elmondott neki mindent, amit meg kellett neki tennie. Hitler magányba vonult és várt elég sokáig ahhoz, hogy kapcsolatba lépjen a "vezetőjével" akitől inspirációkat kapott, amiket nagyon hűségesen kivitelezett. Ez a lény, akit Hitler a Legfelsőbbnek hitt, egész egyszerűen egy Aszura volt, amit az okkultizmusban "a Hamisság Urának" hívnak, ő pedig a "Nemzetek Urának" nevezte saját magát. Csillogó megjelenése volt és bárki szemére fátylat tudott húzni, kivéve azokéra, akik tényleges okkult tudással rendelkeztek és meglátták azt, ami valóban ott volt, a látszat mögött. Annyira jó volt, hogy bárkit ki tudott játszani. Hitlernek általában mellvértben és ezüst sisakban jelent meg (miközben egyfajta láng jött a fejéből), körülötte káprázóan fényes atmoszféra volt, oly fényes, hogy Hitler alig bírt ránézni. Elmondott neki mindent, amit meg kellett tennie - egérként vagy majomként játszott vele. Arra szánta magát, hogy Hitlert minden lehetséges könnyelműségre ráveszi, amíg fel nem bukik, márpedig ez történt. De számos ilyen eset van, természetesen kisebb nagyságrendben. Hitler nagyon jó médium volt, kiváló közvetítő készséggel rendelkezett, de hiányzott belőle az intelligencia, vagy a megkülönböztetés képessége. Ez a lény bármit mondhatott neki és ő mindent benyelt. Ez ösztökélte őt tovább, apránként. Ez a lény ezt szórakozásként tette, nem vette komolyan az életet. Ezeknek a lényeknek az emberek nagyon kis dolgok, amikkel úgy játszanak, ahogy egy macska játszik egy egérrel, egészen addig a napig, amikor megeszi.)

Ismertem ezt a lényt nagyon jól (más okokból, ezt a történetet túl sokáig tartana elmesélni) és egyszer tudtam, hogy meglátogatja Hitlert - ezért én elmentem mielőtt ő tette: felvettem az ő kinézetét, ami nagyon könnyű volt. Aztán azt mondtam Hitlernek "Menj és támadd meg Oroszországot." Nem emlékszem a pontos szavakra vagy részletekre, de ténylegesen azt mondtam neki "Menj. ahhoz, hogy tiéd lehessen a legfelsőbb győzelem, menj és támadd meg Oroszországot." Ő ezt elhitte és megtette - két nappal később hírt kaptunk a támadásról.1 És aztán másnap, vagyis amikor hazajöttem Hitlertől találkoztam ezzel a lénnyel és azt mondtam neki "Elvégeztem a munkádat!". Természetesen dühös volt.

De végül is, ebben a tudatosságban, ott van ez a lény (a Hamisság Ura, a négy Emanáció közül az egyik), mindentől függetlenül, van egy nagyon mély kapcsolat természetesen. Azt mondta nekem "Tudom, tudom, hogy végül kudarcot vallok, de mielőtt eljön a végem annyit pusztítok a földön amennyit csak tudok."

És aztán, ahogy mondtam, jöttek a támadás hírei, és ténylegesen ez volt Hitler vége.

Ami Sri Aurobindo-t illeti. (tudod, van egy hely Oroszországban, ahol vereséget szenvedtek.2 Sri Aurobindo előre látta a vereséget s dolgozott az azt megelőző éjjel és látta hogyan történik - tudtuk AZ ÖSSZES RÉSZLETET.

Természetesen ezt sosem mondtuk el, de tökéletesen pontos volt.

Ismertem ezt a lényt, láttam már Japánban - a "Nemzetek Urának" nevezte magát. És ténylegesen a Hamisság Aszurája volt, vagyis a Hamissággá vált Igazságé: Az Igazság első Emanációja, ami Hamissággá vált.

És ez még nem semmisült meg.

*
*     *

Ezután anya előkészíti az aforizmát a következő Bulletinhez:

108. Amikor figyelemmel kísérte Dzsanaka3 tetteit, akkor még Nárada,4 az isteni bölcs is azt gondolta róla, hogy egy fényűzően élő világias és szabados ember. Ha nem vagy képes látni a lelket, akkor hogyan mondod meg, hogy egy ember szabad vagy megkötözött?

Számomra ez mindenféle kérdést felvet. Például, hogyan van az, hogy Nárada nem látja a lelket.

Nekem ez nagyon egyszerű. Nárada egy félisten (demigod) volt, az felettesértelem világhoz tartozott és képes volt materializálódni - ezek a lények nem rendelkeznek pszichikus lénnyel. Az istenek nem rendelkeznek az isteni szikrával ami a pszichikus lény, hiszen CSAK A FÖLDÖN (És itt nem is az anyagi univerzumra utalok), csak a földön Ereszkedett le az isteni Szeretet, ami az isteni Jelenlét előzménye volt az Anyag szívében. És természetesen, mivel nem rendelkeznek pszichikus testtel, nem tudják, semmilyen tudásuk sincs a pszichikus testről. Néhányan közülük úgy döntöttek, hogy még fizikai testet is felvesznek, hogy megtapasztalják a pszichikus testet - nem sokan.

Általában ezt részlegesen tették egy "kisugárzáson" keresztül, nem teljes leereszkedés volt. Azt mondják például, hogy Vivekananda egy inkarnációja (egy vibhuti-ja) volt Shiva-nak; de Shiva maga... nagyon közeli kapcsolatom volt vele és tisztán kinyilvánította, hogy csak a szupramentális világgal fog a földre jönni. Amikor a föld felkészült a szupramentális életre, ő is jönni fog. És majdnem minden lény meg fog testesülni - arra a pillanatra várnak, nem akarják a jelenlegi küszködést és sötétséget.

És bizonyára, Nárada azok közé tartozik, aki szokott ide járni. Elvégre ez jó móka volt! Sokat játszott a körülményekkel. De nem volt meg a tudása a pszichikus lényről és ez bizonyára megakadályozta abban, hogy érzékelje a pszichikai lényt, amikor annak jelenlétében találta magát.

De az összes ilyen dolgot nem lehet megmagyarázni: ezek személyes tapasztalatok. Ez a tudás nem elég objektív ahhoz, hogy tanítani lehessen. Ez az én velük való kapcsolataimból és beszélgetéseimből fakad - ismertem őket mielőtt megismertem a Hindu hagyományt. De semmit nem mondhatsz egy jelenségről, ami egy személyes tapasztalaton alapszik és csak annak képvisel értéket, aki átélte a tapasztalatot. Mert mindenkinek joga van azt mondani "Nos, igen, TE így gondolod, a TE tapasztalatod így van, de ennek csak számodra van értéke." És ez tökéletesen igaz.

Amit Sri Aurobindo mond az az ő indai hagyománnyal kapcsolatos műveltségén alapszik, és azt mondja, ami egyezett az ő tapasztalataival, de ő egy olyan műveltségre és tudásra alapozott, amivel én nem rendelkezem.

Csak ismételni tudom, amit ő mondott.

Csak azt lehet megkérdezni, hogyan látod a lelket? Ahhoz, hogy láthasd a lelket, ismerned kell a saját lelkedet.

Igen, ahhoz, hogy kapcsolatba kerülj a lélekkel, más szavakkal, a pszichikus lénnyel, te magad is kell hordozz egy pszichikai lényt, és csak az emberek - az evolúció emberei, akik a földi teremtésből származnak - rendelkeznek pszichikus lénnyel.

Egy isten sem rendelkezik pszichikai lénnyel, csak a lejövetellel, csak egy ember pszichikai lényével való azonosulással szerezhetnek egyet, de ők maguk nem rendelkeznek ilyennel.

*
*     *

(Nem sokkal rá, Satprem betegségével kapcsolatban. Elmondható, hogy a műtéte során - egy komplikált hashártyagyulladás - Satprem durva lázrohamok áldozata, ájulással váltakozva, mintha a szíve fel akarná adni. Azonban ő mégis talpon van és végzi napi teendőit. Ez az Agenda újra megszakad több mint egy hónapra, mert Satpremet a Pondicherrytől 120 mérföldre lévő Vellora kórházba kell szállítani.)

Ki kell emelkedj ebből (Anya megérinti a homlokát) teljesen, de tudod, a Szabadságba kell kiemelkedned (felfelé robbantást mutató gesztikuláció) mert szeretnék neked gyönyörű dolgokat mondani, de ezt csak akkor mondhatom el, hogyha úgy érzed, hogy. uralod a helyzetet...

El fog jönni.

Nem mintha nem lennék tudatos arra, hogy az állapotod nagyon kényelmetlen5 Nincsenek illúzióim, de ez azért van, hogy ugrásszerűen tudjál előre haladni.

Voilà.

A legfőbb dolog tűrni. És a tűréshez csak egyetlen dolgot találtam: a nyugalmat - a belső nyugodtságot - egy nyugalom, ami annál inkább. (hogyan mondhatnám?) teljesebbé kell nőjön, minél több az anyagi szenvedés.

Mostanában (különösen január elseje óta), az ártalmas erők bombáznak - tudod, egy őrjöngés. Tehát így kell maradnunk (Anya oly nyugodttá válik akár egy szobor), ennyi. És amikor fizikailag megrázkódik az ember, ne kérjen túl sokat a testétől, sok békét és csendet kell neki adni, sok pihenést.

A nehézségem, hogy beszippant a testem. Beszippant engem, a tudatosságom nagy részét. Például a fizikai elme teljesen megszáll.

Igen, nagyon jól tudom! Mindig ez a nehézség, ez mindenki nehézsége. A régi jó időkben azt mondták: "Csak menj el! Ne törődj azzal a háborgó dologgal!" De nincs jogunk ezt megtenni, ez ellentétes a munkánkkal. És, tudod elértem egy majdnem teljes szabadságot a testemmel kapcsolatban egészen addig a pontig, hogy képes voltam egyáltalán nem érezni semmit; de hiszed vagy sem, most még arra sincs jogom, hogy elhagyjam a testem. Amikor fájdalmam van, amikor a dolgok igencsak nehézzé válnak, azt mondom magamnak: "Ó! Bárcsak eltávozhatnék az üdvözült állapotba!" De ez nem megengedett. Ide vagyok kötve (Anya megérinti a testét). Itt, ITT LENT kell megvalósítanom! Ezért van.

Van, hogy alkalmanként egy bizonyos cselekedetért (néha jön mint a villám, máskor csak pár percre) eljön a múlt nagy Ereje (valamikor ezt állandóan éreztem) brrm, ellátja a feladatát, majd elmegy. De SOHASEM ENNEK A TESTNEK. Soha. Ennek a testnek soha nem tesz semmit - nem egy magasabb szintű beavatkozás, amely megváltoztatja azt, ez ... belülről jön.

És először, mert amit tudsz, amit láttál, mert volt kapcsolatod Sri Aurobindo-val, mert volt kapcsolatod velem, ugyanez történik veled és ez okozza a nehézséget. Ezért mondom neked "Nem számít, ne törődj azzal, hogyha belefeledkezel a testedbe: egyszerűen próbálj ELŐNYT kovácsolni ebből - előnyt a belefeledkezésből - hogy elhozhasd a Békét, a Békét a testedbe." Én folyamatosan betakarlak mondhatni egy béke gubóba. És aztán ebben az elmében is, ami csak rezeg és rezeg, izeg-mozog (ugyanúgy, mint egy majom), hogyha tudsz belehozni. ez egy Béke, ami nem a magasabb elmétől származik: ez egy Béke, ami KÖZVETLENÜL ebben az anyagi rezgésben cselekszik - egy Béke, amiben minden megnyugszik.

Ne gondold - ne gondold, hogy át kell alakítanod ezt a fizikai elmét, vagy rá kell kényszerítsd, hogy elnémuljon, vagy teljesen el kell töröld; mindez még mindig tevékenység. Egyszerűen hagyd, hogy fusson, de. hozd el a Békét, érezd a Békét, éld meg a Békét, ismerd a Békét - a Békét, a Békét, a Békét.

Rögtön leviszi a lázat - szinte azonnal. Ez az egyetlen út.

És természetesen az emberek, akik jönnek, jönnek a levelek, minden, ami kívülről jön, magával hozza ugyanezt a nyüzsgést - csökkenteni kell amennyire csak lehetséges.

Sujata nagyon békés, jó a vele való kapcsolat.

 


1 1941 Június 22.-én a villám offenzíva. (vissza)

2 Sztálingrád, 1943. Február 2. (vissza)

3 Dzsanaka: Mithila királya az Upanishadok idejében, akit spirituális tudása és isteni felismerései miatt ünnepeltek, bár hagyományos földi életet élt. (vissza)

4 Narada: egy vándorló bölcs, aki a vina-t munkáját végezve jár-kel. Halhatatlan, mint az istenek, akkor jelenik meg a földön, amikor csak óhajtja. Már az Upanishadok idején említést tesznek róla. (vissza)

5 Valójában egy tuberkulózis roham volt. (vissza)

magyar