Hibaüzenet

Notice: Undefined offset: 1 counter_get_browser() függvényben (/var/www/html/mother/sites/all/modules/counter/counter.lib.inc 75 sor).

Anya a szenvedésről és a kivezető útról (CWM 15. kötet, 1967. május 11.)

Nyomtatóbarát változat

   Látod, a világ jelenlegi állapotában a körülmények mindig nehezek. Az egész világ a harc, a küzdelem állapotában van a megnyilvánulni akaró igazság és fény erői, és minden ellenállása között, ami nem akar megváltozni, ami a múltat képviseli, ami rögzült, megkeményedett, és visszautasítja, hogy eltávozzék. Természetesen minden egyén ezt saját nehézségeiként érzékeli, és mindenki ugyanazokkal az akadályokkal találja szemben magát.

   Csak egyetlen út létezik számodra. S ez a teljes, tökéletes és feltétlen megadás. Ezen nem csak a tevékenységek, munka, becsvágy feladását értem, hanem az összes érzelmét is, abban az értelemben, hogy mindent kizárólag az Isteniért teszel, kizárólag Érte vagy minden. Így felülemelkedsz a környező emberi reakciókon. Nem csak fölébük kerekedsz, hanem az Isteni Kegyelem fala meg is véd tőlük. Ha egyszer már nincs több vágyad, nem ragaszkodsz már semmihez; ha egyszer feladtad már az összes szükségletedet, hogy jutalamat kapjál emberi lényektől, legyenek azok bárkik, és tudod, hogy az egyetlen elnyerni érdemes jutalom a Supreme-től érkező; és hogy az sosem marad el. Ha egyszer felhagysz az összes külső lény és dolog iránti ragaszkodásoddal, azonnal megérzed a szívedben az isteni jelenlétet, erőt, kegyelmet, ami mindig veled van.

   És nincs más gyógyír. Ez az egyetlen gyógyír mindenki számára, kivétel nélkül. Minden szenvedőnek ugyanezt a dolgot kell elmondani. Minden szenvedés annak jele, hogy a megadás nem teljes. S akkor, amikor érzel magadban egy "felbolydulást", ahelyett, hogy azt mondanád: "Ó, ez és ez rossz", vagy "Ez a körülmény nehéz", azt mondod: " A megadásom nem tökéletes". És akkor megérzed a kegyelmet, ami segít neked és vezet téged, és mész tovább. És egy nap oly békébe kerülsz, amit semmi sem tud megzavarni. Az összes ellenerőt, az ellen mozdulatokat, a támadásokat, a meg nem értéseket, a rosszakaratot ugyanazzal az Isteni Kegyelemben való bizonyosságból fakadó mosollyal fogadod. És ez az egyedüli kivezető út, nincs másik.

   E világ a viszály, a szenvedés, nehézségek és az erőfeszítés világa. Ebből áll! Még nem változott meg. Még kell egy kis idő, hogy megváltozzék, és minden egyes ember számára megvan a lehetőség, hogy kiszabaduljon belőle. Ha a Legfelsőbb Kegyelem jelenlétének veted a hátad, az az egyedüli kivezető út.

adatok

magyar