Hibaüzenet

Notice: Undefined offset: 1 counter_get_browser() függvényben (/var/www/html/mother/sites/all/modules/counter/counter.lib.inc 75 sor).

131.-132. (Mivel Isten mindent akart és előre látott, ezért nem szabadna...)

Nyomtatóbarát változat

131. Mivel Isten akar és előre lát mindent, ezért nem szabadna tétlenül ülnöd és az Ő gondviselését várnod. Az Ő legfőbb célravezető erőinek egyike ugyanis a te cselekvésed. Akkor hát fel, és tedd – nem egoizmussal, hanem az esemény körülményeként, eszközeként és látszólagos okaként – azt, amit Ő előre megszabott.

132. Amikor semmit nem tudtam, akkor irtóztam a bűnözőktől, a vétkezőktől és a tisztátlanoktól, mivel magam is csupa bűn, vétek és tisztátlanság voltam; de amikor megtisztultam, és a szemeim megnyíltak, akkor szellememben meghajoltam a tolvaj és a gyilkos előtt, és imádat volt bennem a szajha lába iránt; mert láttam, hogy ezek a lelkek magukra vállalták a gonoszság rettenetes terhét, és mindannyiunkért az utolsó cseppig kiitták a világ-óceán tajtékzó mérgének nagyobbik részét.

 

Annak, aki teljes mértékben felismerte, hogy a világ nem más, mint az Egyetlen Legfelsőbb az Ő megnyilvánulásában, az összes emberi erkölcsi fogalmak szükségképpen eltűnnek, hogy utat nyissanak a teljesség látásának, amelyben minden érték megváltozott - Ó, de milyen nagymértékben megváltozott!

1969. augusztus 14.

magyar