Hibaüzenet

Notice: Undefined offset: 1 counter_get_browser() függvényben (/var/www/html/mother/sites/all/modules/counter/counter.lib.inc 75 sor).

408.-413. (Nem vagyok Bhakta, mert nem tagadtam meg a világot Istenért...)

Nyomtatóbarát változat

408. Nem vagyok Bhakta, mert nem tagadtam meg a világot Istenért. Hogyan tudom megtagadni azt, amit Ő erővel elvett tőlem, és akaratom ellenére visszaadott? Ezek a dolgok nekem túl nehezek.

409. Nem vagyok Bhakta, nem vagyok Dzsnyáni, nem vagyok az Úr dolgozója. Mi vagyok akkor? Egy eszköz Mesterem kezében, egy fuvola, amelyet fúj egy isteni Pásztorfiú, egy falevél, amelyet sodor az Úr lélegzete.

410. Az rajongás [devotion] nem teljesül be teljesen, amíg nem válik cselekvéssé és tudássá. Ha üldözöd Istent, és nem tudod utolérni, ne engedd elmenni, amíg nem birtoklod a valóságát. Ha megszerezted a valóságát, ragaszkodj hozzá, hogy a tiéd legyen a teljessége is. Az első isteni tudást fog adni neked, a második isteni tevékenységeket fog adni, és egy szabad és tökéletes örömet az univerzumban.

411. Mások dicsekszenek az Isten iránti szeretetükkel. Az én dicsekvésem az, hogy nem szerettem Istent; Ő volt, aki szeretett engem és meglelt engem, és arra kényszerített, hogy Hozzá tartozzak.

412. Miután megtudtam, hogy Isten nő, távolról valamit megtudtam a Szerelemről; de csak akkor ismertem meg teljesen a szerelmet, amikor nővé váltam és szolgáltam Uramat és Szerelmemet.

 

Sri Aurobindo egy géniusz volt humorral és minden, amit tehetünk, csodáljuk és hallgatjuk.

1970. március 20.

Mit jelent az Sri Aurobindo-nál: "Hogyan tudom megtagadni azt, amit Ő erővel elvett tőlem, és akaratom ellenére visszaadott?"

És amikor azt mondja: "Miután megtudtam, hogy Isten nő."

Nem tudok válaszolni, mert míg ő testében volt, soha nem mondott nekem semmit erről.

Ha valaki tudja pontosan, hogy mikor írta ezt, abból talán ki lehet találni.

Talán N megmondhatná neked, hogy mikor íródott ez a szöveg, vagy mondott-e neki valamit Sri Aurobindo róla. 1

 

413. Istennel házasságtörést elkövetni az a tökéletes tapasztalat, amelyért a világ teremtetett.

 

Én nem értem ezt az aforizmát.

Így tehette Sri Aurobindo csodálatos humorérzékével nevetségessé legtökéletesebben az emberi erkölcsöt. Ez a mondat önmagában egy teljes szatíra.

1970. március 21.

 


1 Az Anyának átadott információk szerint ezek az aforizmák röviddel Sri Aurobindo Pondicherry-be érkezése után íródtak. (vissza)

magyar

Hozzászólások

Patmossy János képe


“…a szentháromság titka a női princípium elsődlegessége. Ez lehet a titok, amire Aurobindo utal titokzatos megjegyzésében: (a 412-es aforizmában, másik számozás szerint 411-es)..."

Ami persze nem biztos, hogy igaz...

A folytatás ide kattintva olvasható.