Hibaüzenet

Notice: Undefined offset: 1 counter_get_browser() függvényben (/var/www/html/mother/sites/all/modules/counter/counter.lib.inc 75 sor).

370.-373. (Csak a tudásnak mi haszna? Azt mondom neked: cselekedj és...)

Nyomtatóbarát változat

370. Csak a tudásnak mi haszna? Azt mondom neked: cselekedj és létezz, mert ezért küldött téged Isten ebbe az emberi testbe.

371. Csak a létezésnek mi haszna? Azt mondom neked: alakulj át, mert ezért lettél az anyagnak ebben a világában emberként létrehozva.

372. A munkálkodások ösvénye bizonyos tekintetben a legnehezebb széle Isten hármasságot alkotó kikövezett útjának; de, legalábbis ebben az anyagi világban, nem a legkönnyebb, legmesszebb ható, leggyönyörűségesebb is egyben? Mert minden pillanatban Istennel, a dolgozóval ütközünk össze, és ezer isteni kapcsolaton keresztül az Ő isteni lényébe növekszünk.

373. Ez a munkálkodások útjának csodája, hogy még az Istennel szembeni ellenségeskedés is az üdvözülés eszközévé tehető. Néha Isten a leggyorsabban úgy vonz és kapcsol Magához, hogy az ádáz, legyőzhetetlen és engesztelhetetlen ellenségünkként birkózik velünk.

 

Röviden, az isteni kegyelem annyira csodálatos, hogy bármit is csinálsz, az vezetni fog téged többé-kevésbé gyorsan az Isteni Cél felé.

1970. március 5.

magyar