Hibaüzenet

Notice: Undefined offset: 1 counter_get_browser() függvényben (/var/www/html/mother/sites/all/modules/counter/counter.lib.inc 75 sor).

Egy tartós egybekelésnek a titka (CWM 14. kötet, 1933. március)

Nyomtatóbarát változat

   Egyesíteni fizikai életeteket, anyagi érdekeltségeiteket, társakká válni, hogy együtt nézzetek szembe az élet nehézségeivel és sikereivel, vereségeivel és győzelmeivel - ez a házasság igazi alapja, de már tudod, hogy ez nem elég.

   Egyesülni érzékelésetekben, ugyanazon esztétikai ízléssel és élvezetekkel bírni, közösen ugyanazon dolgok által megindíttatva lenni, egyik a másik révén és egyik a másikért - ez jó, ez szükséges, de nem elég.

  Egynek lenni mélyebb érzéseitekben, megtartani a közös vonzalmat, szeretetet és gyengédséget, ami nem változik az élet csapásai alatt, kiáll minden kimerültséget, unalmat, ingerültséget, izgalmat, haragot és csalódást, mindig és minden helyzetben boldognak lenni, szerfelett boldognak, együtt lenni, meglelni minden körülmények között a nyugalmat, békét és örömöt egymásban - ez jó, ez nagyon jó, ez elengedhetetlen, de nem elég.

  Egyesíteni elméiteket, összhangba hozni gondolataitokat, és elérni, hogy kiegészítsék egymást, megosztani szellemi érdeklődésetek területeit és felfedezéseiteket; röviden, mentális tevékenységeitek körét azonossá tenni, elmélyülés, kiterjedés és gyarapodás révén, melyre mindketten egyszerre tesztek szert - ez jó, ez teljes mértékben szükséges, de nem elég.

   Mindezen túl, a mélyben, a központban, a lény csúcspontján található a lét születés, ország, környezet, oktatás minden körülményétől független Legfelsőbb Igazsága, egy Örök Fény; Az, ami spirituális fejlődésünk eredete, oka és mestere; Az, ami állandó irányt ad életünknek; Az, ami meghatározza a Végzetet; Annak tudatosságában kell egyesülnötök. Egynek lenni a vágyódásban és a felemelkedésben, egyazon sebességgel egyazon spirituális ösvényen haladni előre, nos ez a tartós egyesülés, egyetértés, egység, összhang - egy tartós egybekelésnek a titka.

ref.

 

magyar