Hibaüzenet

Notice: Undefined offset: 1 counter_get_browser() függvényben (/var/www/html/mother/sites/all/modules/counter/counter.lib.inc 75 sor).

Felismerni egy másik ember lelkét (CWM 9. kötet,1958. április 3.)

Nyomtatóbarát változat

    Kedves Anya, lehetséges az emberi elmével felismerni egy másik ember lelkét?

   A dolgok nem annyira világosak és elkülönültek, mint ahogy beszélünk róluk; ezért nagyon nehéz magunkban elkülönülten és tisztán látni a lényünk különböző részeit, hacsak nem volt részünk hosszú edzésben és fegyelemben a tanulmányozás és megfigyelés terén.

Nincsenek vízzzáró részek a lélek és az elme, a vitális és még a fizikai közt sem. A lélek behatol az elmébe. Egyes embereknél ez igen számottevő, megfigyelhető. Tehát az elme azon része, ami rendelkezik egyfajta fogékonysággal a pszichikus lény finom érintése felé, képes érezni másokban a lélek jelenlétét.

  Azok akik képesek egy bizonyos mértékig belépni mások tudatosságába, amikor már képesek lesznek közvetlenül látni vagy érezni a gondolataikat, a mentális tevékenységüket, akik képesek belépni mások mentális környezetébe anélkül, hogy szavakat kellene használniuk önmaguk kifejezéséhez, könnyen megtudják állapítani, hogy valakinek alszik, vagy aktív a lelke. A lélek aktivitása ad egy különleges színt a mentális aktivitáshoz - ez könnyebb, átfogóbb és fényesebb - és ezt lehet érezni. Például, ha belenézel valakinek a szemébe, többé-kevésbé biztosan ki tudod jelenteni, hogy él-e a lelke, vagy nem látod a lelkét a szemében. Sok ember érzi - úgy értem "sok" a fejlődött emberek közt-meg tudja ezt mondani. De természetesen, hogy pontosan tudjuk milyen mértékig éber és aktív valaki lelke, milyen mértékben uralja a lényt, mennyire ő a mester, ahhoz birtokolni kell a pszichikus tudatosságot, mert csak az tud meghatározó módon ítélkezni. De összességében nem lehetetlen, hogy rendelkezzetek egy fajta belső rezgéssel, amitől azt mondod, "Oh! Ennek az embernek van lelke."

  Nyilvánvaló, hogy amit leggyakrabban az emberek -hacsak nincsenek beavatva - léleknek hívnak, az a vitális rezgés. Ha valakinek van egy erős, aktív, akaratos vitálisa, ami uralja a test tevékenységeit, aminek nagyon erős kapcsolata van az emberekkel, dolgokkal és eseményekkel kapcsolatban, ha van egy feltűnő művészi ízlése, a szépség minden megtestesülésére, általában kísértésbe esünk, hogy azt mondjuk és higgyük, "Oh! Neki élő a lelke!"; de ez nem a lelke, hanem a vitális lény, ami él és uralja a test tevékenységeit. Ez a különbség egy, a fejlődést éppen csak megkezdő és azok között, akik még mindig a tisztán materiális élet tehetetlenségében és tamas-ában vannak. Ez felruházza, először a látszatot és a tevékenységeket is egy rezgéssel, egy rezgés intenzitással, ami gyakran azt a benyomást kelti, hogy a másiknak az élő lelke; de ez nem az, a vitálisa fejlett, aminek van egy különleges ereje, erősebb a fizikai tehetetlenségnél, és megadja a rezgés, élet és tevékenység intenzitását azoknak, akiknek a vitális lénye még nem fejlődött ki, és ezért nem rendelkeznek vele. Nagyon gyakori ez a zűrzavar a vitális tevékenység és a lélek közt. . A vitális rezgés sokkal könnyebben érzékelhető az emberi tudatosság számára, mint a lélek rezgése.

  Szabályként, ahhoz, hogy valakiben megláthasuk a lelket, az elmének nagyon csendesnek kell lennie - nagyon csendesnek, különben az ő rezgéseit látjuk, nem a lélekét.

  És azután mikor megpillantunk valakit, aki tudatos a lelkére, és a lelkében él, ha így nézük, azt érezzük, mintha haladnánk benne lefelé, mélyre hatolnánk, mélyre a személyben, messze, nagyon messzire benne; míg általában ha valakinek a szemébe nézünk nagyon gyakran elérünk egy rezgést ami válaszol a tekintetünkre, de nincs ez a mélyülő, mélyülő, mélyülő, mélyülő érzésünk, hogy olyan mélyre hatolunk mintha lyukba hatolnánk, messze, nagyon, nagyon, nagyon, mélyre, belülre, így van, egy nagyon kicsiny, csendes válaszunk. Általában, amikor emberek szemébe nézünk - olyan szemeket találunk, amelyekbe nem tudunk behatolni, olyanok, mint a zárt ajtó, de néhány szem nyitva van,- be tudunk hatolni, és akkor eléggé közel a felszín mögött, találkozunk valamivel, ami rezeg, és néha ragyog, szikrázik. És ennyi. Ha megtéveszt, azt mondjuk: "Ó, megtaláltam az eleven lelkét" - de, nem az: ez a vitálisa.

  A lélek megtalálásához, el kell lépni ettől ezen a módon (mély gesztus), mint ez, eltávolodva a felszíntől, mélyre kell húzódni benne, és menni, menni, menni lefelé, le, le, messze lent egy nagyon mély lyukban, csönd és nyugalom van; és akkor találni ott egy,,, valamilyen melegséget, békességet, tartalmában gazdagot, és nagyon csendeset, nagyon teljeset, egyfajta lágyságot - ez a lélek.

  Ha kitartunk, és tudatosak vagyunk, akkor eltölt a teljesség érzése, az érzés, hogy valami tökéletes, ami mérhetetlen mélységet foglal magába. Érezzük, ha belépnénk oda, rengeteg titok tárulna fel; olyan mint a víz nagyon békés felszínén valami örökkévaló visszatükröződése. És nem érzünk többé korlátokat az idő által.

  Az az érzésünk, hogy mindig is léteztünk, és hogy a lényünk örökkévaló.

  Ekkor érintettetük meg a lélek lényegét.

  És ha ez a kapcsolat eléggé tudatos és teljes, felszabadít a külső forma rabsága alól; többé nem érezzük, hogy csak azért élünk, mert van testünk. Ez általában a lény megszokott érzete, hogy annyira kötődik ehhez a külső formához, hogy amikor valaki "önmagára" gondol, akkor a testére gondol. Ez így szokott lenni. A személyes valóság a test valósága. Csak amikor valaki erőfeszítést tesz a belső fejlődés irányába, és próbál találni valamit, ami egy kicsit stabilabb a lényében, kezdheti megérezni azt a "valamit" ami tartósan tudatos minden koron és változáson keresztül, ez a valami kell, hogy "én" legyek. De már ehhez szükséges egy igen mély tanulmányozás. Különben, ha arra gondolsz, hogy "Ezt fogom tenni", "Szükségem van erre", ez mindig a tested, egy valamilyen kis akarat ami az érzékelések keveréke, többé-kevésbé zűrzavaros, szentimentális reakcióké, és még zűrzavarosabb gondolatoké, amik egy keveréket alkotnak, amiket egy impulzus kelt életre, egy vonzalom, egy vágy, valamilyen akarat: és mindez, pillanatnyilag "énné" válik - de nem közvetlenül, mert az ember ezt az "ént" nem különállóként érzékeli a fejtől, a törzstől, a karoktól és lábaktól, és mindentől ami mozog - ez nagyon szorosan összekapcsolódott.

  Csak amikor már sokat gondolkodtunk, sokat láttunk, sokat tanulmányoztunk, sok megfigyelést tettünk, kezdünk csak rájönni, hogy valaki többé-kevésbé független a másiktól, és hogy a mögöttes akarattól függően tud cselekedni vagy nem cselekedni, és lassan, nem teljesen azonosítjuk magunkat a mozgással, a tevékenységgel, a felismeréssel - az a valami lebeg. De ehhez sok megfigyelés szükséges.

  És aztán még többet kell megfigyeljünk, hogy ezt meglássuk, ezt az ott lévő második dolgot, ezt a valamilyen aktív tudatos akaratot "valami más" indítja be, ami figyel, ítél, dönt és próbálja tudásra alapozni a döntéseit - ez még sokkal később történik. És elkezdjük látni ezt a "valami mást", elkezdjük meglátni, hogy ennek van ereje beindítani a második dolgot, ami egy aktív akarat; és nem csak az, hanem van egy közvetlen és nagyon fontos működése a reakciókon, az érzéseken és érzeteken, és végül átveheti az irányítást a lény összes mozdulatán - ez a rész ami néz, megfigyel, ítél és dönt.

  Ez az irányítás kezdete.

  Amikor valaki tudatossá válik erre, megragadta a fonalat, és amikor valaki irányításról beszél, tudhatja "Ah! Igen, ez az irányítás képessége."

  Így tanulunk meg magunkra tekinteni.

ref.

magyar