Hibaüzenet

Notice: Undefined offset: 1 counter_get_browser() függvényben (/var/www/html/mother/sites/all/modules/counter/counter.lib.inc 75 sor).

Hogyan tanulmányozzuk Sri Aurobindo és az Anya műveit

Nyomtatóbarát változat

Kedves Anya, hogyan olvassuk a te könyveidet és Sri Aurobindo könyveit, hogy behatolhassanak a tudatunkba, ahelyet, hogy csak az elménkkel értenénk azokat.

A könyveimet nem nehéz olvasni, mivel a legegyszerűbb nyelven, úgyszólván a beszélt nyelven vannak megírva. Ahhoz, hogy hasznunkra váljanak, elegendő figyelemmel és összpontosítva olvasni azokat, valamint egy belső jó szándékú hozzáállással és azzal a vággyal, hogy befogadd és éld, amire tanítanak.

Amit Sri Aurobindo írt, azt nehezebb olvasni, mert az előadásmód rendkívül intellektuális, és a nyelv sokkal irodalmibb és filozofikusabb. Az agynak szüksége van egy felkészülésre, hogy képes legyen igazán megérteni, és általában a felkészülés időt vesz igénybe, kivéve, ha az ember kifejezetten egy veleszületett intuitív képességgel van megáldva.

Mindenesetre, azt tanácsolom, hogy egyszerre mindig csak egy keveset olvassunk, miközben az elmét – amennyire csak tudjuk – tartsuk nyugalomban  anélkül, hogy erőltetjük a megértést, de a fej – amennyire csak lehetséges – maradjon csendesen,  és hagyjuk, hogy az az erő, amit az olvasott szöveg tartalmaz, mélyen belénk lépjen. Ez az erő, amit a nyugalomban és a csendben befogadunk, el fogja végezni a fény munkáját, és ha kell, az agyban létrehozza a a megértéshez szükséges sejteket. Így, ha újra elolvassuk ugyanazt a dolgot néhány hónappal később, akkor rájövünk, hogy a kifejezett gondolat, sokkal világosabbá és közelibbé válik, sőt néha teljesen ismerőssé is.

Kívánatos rendszeresen olvasni, minden nap egy keveset, és, ha lehetséges, egy meghatározott órában; ez elősegíti az agy fogékonyságát.

Az Anya:  A Nevelésről, 12. kötet, , 1959. november 2

magyar